FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

PeterO

Posty: 663

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 14:39

Lokalizacja: Bydgoszcz/Poznań/Warszawa

Frakcja: Cygnar

Post środa, 22 listopada 2017, 08:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

tak, (*) energy pulse to atak przypisany do broni strzeleckiej, a pod Cainem1 stają się magiczne.
<<

Vampaj

Posty: 1137

Dołączył(a): piątek, 11 lipca 2014, 07:38

Frakcja: Cryx

Post niedziela, 26 listopada 2017, 22:34

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy wurmwood moze chanelujac przez gallows grove hellmouth w samego gallowsa tak zeby przyciagnac modele do niego?
ObrazekObrazekObrazek
<<

Vampaj

Posty: 1137

Dołączył(a): piątek, 11 lipca 2014, 07:38

Frakcja: Cryx

Post niedziela, 26 listopada 2017, 22:39

Re: Pytania wszelakie mk. III

Vampaj napisał(a):Czy wurmwood moze chanelujac przez gallows grove hellmouth w samego gallowsa tak zeby przyciagnac modele do niego?



Ok znalazlem zapis w Warromie ze nie moze.
ObrazekObrazekObrazek
<<

Chomik

Posty: 3311

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:29

Frakcja: Trollbloods

Post niedziela, 26 listopada 2017, 22:42

Re: Pytania wszelakie mk. III

Nie nie może. Jest zapisane w zasadach channelowania, ze model przez ktory channelujesz sam nie moze byc targetem czarow ofensywnych twoich. Ale moglbys na niego dac buffa.

//too late :D
Ludzie twierdzący że orboros jest broken cierpią na chroniczny zanik zdrowego rozsądku ;)
<<

Horus

Avatar użytkownika

Posty: 201

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 13:39

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 27 listopada 2017, 12:20

Re: Pytania wszelakie mk. III

1.jeśli na model został rzucony czar Puppet Master i wszedł on pod feat sevriusa1 to może go urzyć?
2.na Sev1 działą abilitka EoM?
<<

Kat

Avatar użytkownika

Posty: 7456

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 02:56

Lokalizacja: D-ca

Post poniedziałek, 27 listopada 2017, 12:31

Re: Pytania wszelakie mk. III

1 tak. To sie odnosi zebedac w aurze nie mozna czarowac efekty czarow wchodza z nami do aury i jest ok:)
2 tak sev1 jest friendly fraction modelem w mieszczacym sie w kontroli sev1 :)
Witamy na forum warmachiny
Gift napisał(a):mamy wojowników walczących po stronie dobra, światła i prawa, występujących przeciwko złu i plugastwu, którzy pilnują aby swięty ogień flejmu nie zgasł :D
<<

Horus

Avatar użytkownika

Posty: 201

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 13:39

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post wtorek, 28 listopada 2017, 22:13

Re: Pytania wszelakie mk. III

dzięki!, i jeszcze pytanko , Harbi,
1. czy Hierophant przedłuża Cataclysm ? tzn 10RNG i 10 DMG?
2.czy efekt AoE działa poza 8" ? tzn czy jak trafiam kogoś na 8 calu i kładę ciacho centralnie to efekt aoe poza 8" działa? czy tylko połowa AoE ?
<<

Kat

Avatar użytkownika

Posty: 7456

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 02:56

Lokalizacja: D-ca

Post środa, 29 listopada 2017, 02:05

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tak hieo przedluza cataklism:) mozesz go nawet chanelowac tylko 20 i wiecej cali od harby bedzie mial pow 0:)

Do aoe zawsze wazny jest srodek:) od niego wszystko sie liczy bez znaczenia co aoe obejmuje:)
Witamy na forum warmachiny
Gift napisał(a):mamy wojowników walczących po stronie dobra, światła i prawa, występujących przeciwko złu i plugastwu, którzy pilnują aby swięty ogień flejmu nie zgasł :D
<<

DaGreenBoy

Avatar użytkownika

Posty: 1835

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 20:09

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 30 listopada 2017, 16:30

Re: Pytania wszelakie mk. III

gdzie znajde podziłą jacków Menothu i Cygnaru co na jakim enginie ?
Trollbloods : The Best Faction.
Khador: Only jack-heavy lists.
Chętnie zagram na małe punkty.
<<

Kat

Avatar użytkownika

Posty: 7456

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 02:56

Lokalizacja: D-ca

Post czwartek, 30 listopada 2017, 18:48

Re: Pytania wszelakie mk. III

Chodzi ci o typ podwozia?:)
Witamy na forum warmachiny
Gift napisał(a):mamy wojowników walczących po stronie dobra, światła i prawa, występujących przeciwko złu i plugastwu, którzy pilnują aby swięty ogień flejmu nie zgasł :D
<<

DaGreenBoy

Avatar użytkownika

Posty: 1835

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 20:09

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 30 listopada 2017, 18:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tak, dawniej na battlecollege bylo to podane teraz tylki w niektorych przypadkach da sie to odnalesc
Trollbloods : The Best Faction.
Khador: Only jack-heavy lists.
Chętnie zagram na małe punkty.
<<

wemstar

Avatar użytkownika

Posty: 289

Dołączył(a): środa, 3 sierpnia 2016, 21:58

Frakcja: Khador

Post czwartek, 30 listopada 2017, 20:07

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy jak Valachev jest w oddziale ale sam odział też ma Oficera to kto nim zostaje?

//Edit
Dobra znalazłem odpowiedź:
https://privateerpressforums.com/showth ... ng-Officer
<<

necromanter

Avatar użytkownika

Posty: 158

Dołączył(a): sobota, 18 lipca 2015, 15:35

Lokalizacja: Gdańsk

Frakcja: Cryx

Post niedziela, 3 grudnia 2017, 13:52

Re: Pytania wszelakie mk. III

1. Stare jak świat pytania dotyczące Covena: W przypadku feata zasięg mierzony jest od egregory, ale kto aktywuje feata, Egregora czy dowolna wiedźma? Co za tym idzie czy egregora/wiedźma może wykonać run i odpalić feata?
2. Czy machine wraith który pojawi się z wraith engine może wykonać normalnie ruch i combat action?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7218

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post niedziela, 3 grudnia 2017, 19:49

Re: Pytania wszelakie mk. III

1. Wiedzma aktywuje wiec egregore moze pobiec.
2. Tak moze
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Horus

Avatar użytkownika

Posty: 201

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 13:39

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post piątek, 15 grudnia 2017, 13:20

Re: Pytania wszelakie mk. III

1. czy enliven aktywuje colossa?
2.z Perdition można pójśc colossem?
3.z Witch Hound można pójśc colossem?
4. Jak jeden model z unitu dostaje magical weapon i robi combine attack i on jest strzelcem to cały atak jest magiczny? czy nie można wykonać takiego ataku?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość