FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 1939

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post sobota, 9 czerwca 2018, 17:34

Re: Pytania wszelakie mk. III

Z tym, że nie może tak zacząć gry. Na początku bitwy wszystko ma być w formacji, a jacki w zasięgu swojego kontrolera.
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 263

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post sobota, 9 czerwca 2018, 20:40

Re: Pytania wszelakie mk. III

dlatego trzeba w pierwszej turze wyjsc poza command rzucic upkeep i jazda :P
Obrazek
<<

Krissos

Avatar użytkownika

Posty: 1465

Dołączył(a): środa, 13 marca 2013, 22:11

Lokalizacja: Tri City Best City

Frakcja: Cryx

Post poniedziałek, 11 czerwca 2018, 12:50

Re: Pytania wszelakie mk. III

Hej, czy to prawda, że żadne spelle nie wywalają z incorpa? W zasadzie jest napisane melee or range attack roll:

When this model
makes a melee or ranged attack, before the attack roll is made
it loses Incorporeal until the start of its next activation.

Jeżeli tak to przegrałem parę gier z D
http://s1251.photobucket.com/user/Krissos/library/
Obrazek

from Battle College napisał(a):Egregore
Weapons and Attacks
•None. It just floats there, silently judging you.
<<

DaGreenBoy

Avatar użytkownika

Posty: 1661

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 20:09

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 11 czerwca 2018, 12:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

Krissos napisał(a):Hej, czy to prawda, że żadne spelle nie wywalają z incorpa? W zasadzie jest napisane melee or range attack roll:

When this model
makes a melee or ranged attack, before the attack roll is made
it loses Incorporeal until the start of its next activation.

Jeżeli tak to przegrałem parę gier z D

hehe prawda to prawda :P
czarujesz i dalej jesteś incorp ;)
Trollbloods : The Best Faction.
Khador: Only jack-heavy lists.
Chętnie zagram na małe punkty.
<<

Shonsu

Posty: 1526

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post wtorek, 12 czerwca 2018, 06:53

Re: Pytania wszelakie mk. III

Co właściwie zmienili w Jaws of the wolf i Sons of tempest w ostatnim updacie?
<<

Whydak

Avatar użytkownika

Posty: 858

Dołączył(a): sobota, 30 kwietnia 2016, 08:55

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Legion of Everblight

Post wtorek, 12 czerwca 2018, 09:08

Re: Pytania wszelakie mk. III

Shonsu napisał(a):Co właściwie zmienili w Jaws of the wolf i Sons of tempest w ostatnim updacie?


Ze można brać Sorshe0 w Jaws i Caine0 w SoT
Blak napisał(a):Naszą scenę trzymają nie zasady, nie modele, tylko forumowy flejm. xD
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2725

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post wtorek, 12 czerwca 2018, 09:33

Re: Pytania wszelakie mk. III

W Jaws można brać w ogóle Juniorów (Malakov wcześniej był fu).
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

Karpiu

Avatar użytkownika

Posty: 1010

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2015, 15:46

Frakcja: Khador

Post wtorek, 12 czerwca 2018, 12:36

Re: Pytania wszelakie mk. III

Yup teraz w Javsach mozna miec spam Jackow plus obu Junior Casterow. Plus mozna wrzucic Beasta przez Sorche 0.
<<

Shonsu

Posty: 1526

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post sobota, 16 czerwca 2018, 10:43

Re: Pytania wszelakie mk. III

Chciałem jeszcze wrócić do Groundpoundera i upewnić się co do kwestii nie targetowania. Bo niby tak wynika z jego zasad ale nie jest to jakoś super jasno napisane (ostatnio z dziekanem graliśmy źle) a potwierdzenia infernalów na ten temat nie widziałem.

Konkretnie czy ground pounder "omija":
- feign death
- feata Vindictusa
- passage (chór)
- feata Raska?
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 1939

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post sobota, 16 czerwca 2018, 11:33

Re: Pytania wszelakie mk. III

Niestety nie jest to zbyt dobrze napisana zasada, ale konsensus jest taki, że modele pod AOE nie są "targeted". Jest to analogiczne do tego jak działa spray w kwestii celów i trafiania tego co pod wzornikiem, z tym że spray potrzebuje żeby jeden model był celem, a Ground Pounder nie. Z tego powodu Ground Pounder omija wiele defensywnych zdolności w tym wszystkie wymienione wyżej.

Też nie widzę wypowiedzi Infernala na ten temat z MK3, ale starszych postów jest trochę i wszędzie to samo stwierdzenie: "does not target models", przykładowo tu: https://privateerpressforums.com/showth ... nder-Spray
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość