FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2825

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post czwartek, 5 lipca 2018, 15:19

Re: Pytania wszelakie mk. III

Jest sprzeczne i otwiera dużo złych interakcji.
Teraz można rzucać B3 i wstać nim z Boomhowlera.
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

DaGreenBoy

Avatar użytkownika

Posty: 1835

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 20:09

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 5 lipca 2018, 15:30

Re: Pytania wszelakie mk. III

Herudaio napisał(a):Jest sprzeczne i otwiera dużo złych interakcji.
Teraz można rzucać B3 i wstać nim z Boomhowlera.

mk2 wraca drobnymi krokami ;P
Trollbloods : The Best Faction.
Khador: Only jack-heavy lists.
Chętnie zagram na małe punkty.
<<

Krychu

Posty: 303

Dołączył(a): piątek, 10 maja 2013, 23:05

Lokalizacja: Poznań-Komorniki

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 5 lipca 2018, 15:34

Re: Pytania wszelakie mk. III

Herudaio napisał(a):Jest sprzeczne i otwiera dużo złych interakcji.
Teraz można rzucać B3 i wstać nim z Boomhowlera.


Chyba nie można, bo nie możesz targetować swoich modeli power attackami :)
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1667

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 5 lipca 2018, 15:38

Re: Pytania wszelakie mk. III

Maruder ma combo strike. To nie power attack tylko special attack a to na swoich modelach można robić.
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 308

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post czwartek, 5 lipca 2018, 16:34

Re: Pytania wszelakie mk. III

A Kodiakowym grab&smash można tego butcha rzucić ? :P
Obrazek
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7219

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post czwartek, 5 lipca 2018, 16:44

Re: Pytania wszelakie mk. III

nie bo to pozwala na power attack, a nim nie mozesz bic w friendly
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Ven

Avatar użytkownika

Posty: 1013

Dołączył(a): wtorek, 4 czerwca 2013, 10:03

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post czwartek, 5 lipca 2018, 16:46

Re: Pytania wszelakie mk. III

A tu nie chodzi o to, że ten model, który rzucamy/slamujemy musiałbym knock down w poprzedniej turze? Wtedy rzeczywiście się trochę knoci ale to strasznie rzadka sytuacja.

B3 nadal przecież może być w jakiś legalny sposób popchnięty, wstać za combat akcję, pójść i używać flashing blade ;). BYle nie zwykłym power atakiem.
ObrazekObrazek
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2074

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post czwartek, 5 lipca 2018, 22:28

Re: Pytania wszelakie mk. III

Rzadka i mało istotna i właśnie dlatego tworzenie wyjątku z tego powodu jest dziwne i niepotrzebne.

@yaro sprzeczne bo do tej pory model, który nie mógł być przewrócony musiał i tak poświęcać ruch lub akcję. Mógł mieć odporność na przewrócenie z czegokolwiek, również z faktu, że już leży. Teraz jest wyjątek, że jak już leżysz to później poświęcać nie musisz.
<<

Musza

Avatar użytkownika

Posty: 873

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 19:48

Frakcja: Circle Orboros

Post czwartek, 5 lipca 2018, 22:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

ale to nie dotyczyło przypadkiem tylko modeli Thrown? Nie widzę nic o poswiecaniu przy Slammed czy KD mając nieprzewracalność.
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2074

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post czwartek, 5 lipca 2018, 23:04

Re: Pytania wszelakie mk. III

Strona 35, Slammed, ostatni akapit. Na tej samej stronie jest Thrown i ma ten sam ostatni akapit.
<<

Krychu

Posty: 303

Dołączył(a): piątek, 10 maja 2013, 23:05

Lokalizacja: Poznań-Komorniki

Frakcja: Trollbloods

Post piątek, 6 lipca 2018, 08:27

Re: Pytania wszelakie mk. III

To nowe pytanie, które nam wyszło we wczorajszej grze. Dotyczy czaru "Guided Hand" (Target friendly Faction model/unit gains an additional die on each model’s next melee attack roll this turn). Rzucam to na kawalerię. Czy impact attack robię wtedy z 3 kości?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7219

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post piątek, 6 lipca 2018, 08:48

Re: Pytania wszelakie mk. III

tak robisz z 3 kosci - impacty nie moga byc boostowane, nic nie zabrania additional die.
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

necromanter

Avatar użytkownika

Posty: 158

Dołączył(a): sobota, 18 lipca 2015, 15:35

Lokalizacja: Gdańsk

Frakcja: Cryx

Post wtorek, 10 lipca 2018, 22:35

Re: Pytania wszelakie mk. III

Szybkie pytanie, które wyszło podczas dzisiejszej gry: Czy model z zasadą incorporeal może wypłacić free strike, co wiązało by się z utratą incorporeal? Oczywiście chodzi o sytuację, w której w poprzedniej turze nie wykonywał taki model combat action. Czy mogę sam zdecydować, że model traci incorporeal nawet jeśli nie wykona combat action?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7219

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post środa, 11 lipca 2018, 09:11

Re: Pytania wszelakie mk. III

modele incorporeal w MK3 nie moga placic free strikeow.
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 308

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post sobota, 14 lipca 2018, 21:59

Re: Pytania wszelakie mk. III

Wiem, że nie mogę zrobić throw własnym modelem ale czy mogę rzucić model przeciwnika celując we własny model?
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości