FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 1969

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post sobota, 11 maja 2019, 20:05

Re: Pytania wszelakie mk. III

yaro napisał(a):Byl infernal ruling ze linia musi wychodzic z front atcu.

Edit: qc na ogol gdy zabijasz przeciwnika swoimi baneami to jestes aktywnym graczem czyz nie? ;)


freestriki?
"Devourer host is what the game is supposed to be at. the power level. Thats why i think its unchanged (even slightly buffed)."
"If the game is in a place where we feel our choices and good faith were misplaced, we have a right to express this dissapointment.
PP has a right to completely ignore us. Which they likely will. They need us to look towards neo mekanica and riot quest."
<<

SnoopJon-EpicBart

Posty: 1984

Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 22:25

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post piątek, 31 maja 2019, 12:15

Re: Pytania wszelakie mk. III

1.Przy arkanie pandemonium w control range'u musi być leader unitu?
2.Arcane calibrations witchki3 redukuje też koszt rzucanych przez nią animusów?
Ozło napisał(a):Bartollo nie montador
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 1969

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post piątek, 31 maja 2019, 13:46

Re: Pytania wszelakie mk. III

SnoopJon-EpicBart napisał(a):1.Przy arkanie pandemonium w control range'u musi być leader unitu?
2.Arcane calibrations witchki3 redukuje też koszt rzucanych przez nią animusów?


2 x Yes
"Devourer host is what the game is supposed to be at. the power level. Thats why i think its unchanged (even slightly buffed)."
"If the game is in a place where we feel our choices and good faith were misplaced, we have a right to express this dissapointment.
PP has a right to completely ignore us. Which they likely will. They need us to look towards neo mekanica and riot quest."
<<

SnoopJon-EpicBart

Posty: 1984

Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 22:25

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 10 czerwca 2019, 12:30

Re: Pytania wszelakie mk. III

Upkeepy i apparition są w control phase, podtrzymanie dzieje się przed apparition czy mogę go użyć a później uznać że upkeep wygasa?
Ozło napisał(a):Bartollo nie montador
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2278

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 10 czerwca 2019, 12:40

Re: Pytania wszelakie mk. III

Najpierw upkeep, potem apparition. Zrezygnować z czaru można tylko w momencie kiedy decydujesz o wydaniu foca na upkkeep, sam nie wygasa.
<<

McBear

Posty: 49

Dołączył(a): poniedziałek, 18 czerwca 2018, 13:35

Frakcja: Circle Orboros

Post poniedziałek, 10 czerwca 2019, 21:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

Pytanie: Well of Orboros spawnuje raz na gre solosa do 5 punktów wartości. Czy spawnowany solos musi trzymać theme force czy FA?
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 387

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post wtorek, 11 czerwca 2019, 00:18

Re: Pytania wszelakie mk. III

ni chu ja
Obrazek
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 1969

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post wtorek, 11 czerwca 2019, 07:07

Re: Pytania wszelakie mk. III

W sensie że nie musi trzymać :)
"Devourer host is what the game is supposed to be at. the power level. Thats why i think its unchanged (even slightly buffed)."
"If the game is in a place where we feel our choices and good faith were misplaced, we have a right to express this dissapointment.
PP has a right to completely ignore us. Which they likely will. They need us to look towards neo mekanica and riot quest."
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 387

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post wtorek, 11 czerwca 2019, 21:24

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy mój ruling był dla kogokolwiek niezrozumiały?
Obrazek
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2278

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post wtorek, 11 czerwca 2019, 21:37

Re: Pytania wszelakie mk. III

ni chu ja

;)
<<

Cień87

Avatar użytkownika

Posty: 53

Dołączył(a): czwartek, 18 maja 2017, 23:21

Frakcja: Legion of Everblight

Post poniedziałek, 17 czerwca 2019, 00:30

Re: Pytania wszelakie mk. III

Pytanko jak to jest z hellmouthem i free strikiem?? macka trafia model i deklaruję jego przyciągniecie. Potem on może kontynuować ruch z miejsca gdzie został przyciągnięty?? nie mogę go przyciągnąć?? (dlaczego??) i co w przypadku gdy to była szarża jego modelu?? Pali ją??
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2278

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 17 czerwca 2019, 00:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

W przypadku zwykłego advance macka przyciąga, a później można iść dalej. W przypadku szarży kiedy macka przyciąga model szarżujący się zatrzymuje i już dalej nie idzie. Jeśli po przyciągnięciu ma cel szarży w melee to może atakować normalnie (3'' są liczone w jego ruchu, bez przyciągania), a jeśli nie ma celu w zasięgu to pali szarżę. Strona 31 Prime
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1821

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post środa, 17 lipca 2019, 16:02

Re: Pytania wszelakie mk. III

Głupia interakcja, głupie pytanie. Theme force benyfit Storm of the North. Warriors non-worlock models in this army became Northkin. Hunters Grim i 3 Doomi - Grim i Doomi nie zostają Northkinami, ale ich ziomki z unitu już tak? Co z upkeepami na tych oddziałach skoro upkeepuje za darmo z theme force. Wydaję mi się, że ziomki zostają Northkinami, ale nie upkeepuje za darmo, bo worlock nie jest northkin modelem a to jest keyworld.
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2927

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post środa, 17 lipca 2019, 16:32

Re: Pytania wszelakie mk. III

Relatywnie normalna interakcja ;) np. Shifting Stones z UA nie jest living unit etc.

Jeśli upkeep jest na model to na reszcie ziomków za darmo. Jeśli unit to nie, bo nie cały unit ma keyword.
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

TiGGar

Posty: 44

Dołączył(a): czwartek, 22 września 2016, 06:59

Lokalizacja: Slunsk

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 29 lipca 2019, 23:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

Pytanie o liczne połączenia w stylu counter charge + assoult czy działa ? w ksiazce pisze podczas aktywacji , countercharge i counter blast moge zaszarzować a potem zatakować ? z counter blasta z mele ?
tak samo defensive strike i counterblast atakuje 2 razy ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość