FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Blak1

Posty: 210

Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2018, 21:52

Post niedziela, 8 września 2019, 21:48

Re: Pytania wszelakie mk. III

Encaitar napisał(a):Kładę spray na modelu i jest on pod template, ale po drodze jest jakiś teren blokujący LOS, las, skałka itp. Model atakujący jednak ma LOS z krawędzi swojej podstawki do celu. Mogę atakować czy nie? Zawsze grałem, że nie, ale nie mogę znaleźć uzasadnienia w zasadach.

Dlaczego nie, jeśli masz LOS?
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2981

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 9 września 2019, 09:38

Re: Pytania wszelakie mk. III

Encaitar napisał(a):To teraz głupie pytanie :roll:

Kładę spray na modelu i jest on pod template, ale po drodze jest jakiś teren blokujący LOS, las, skałka itp. Model atakujący jednak ma LOS z krawędzi swojej podstawki do celu. Mogę atakować czy nie? Zawsze grałem, że nie, ale nie mogę znaleźć uzasadnienia w zasadach.


Możesz. Model musi być pod tempalte i musisz mieć LoS ignorując chmury i modele. Te warunki są niezależne w sprawdzaniu od siebie. Spray może iść przez środek domku, jeśli widzisz "z boku".
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2330

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 9 września 2019, 15:55

Re: Pytania wszelakie mk. III

Fajnie tak się samemu nerfić przez ponad rok... :roll: Dobrze wiedzieć.
<<

Shonsu

Posty: 1811

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post piątek, 20 września 2019, 07:54

Re: Pytania wszelakie mk. III

Z jakiego kierunku stormwall rani podami (np. w przypadku tarcz)? Od siebie czy od poda?

Jedyne co napisali to że linię prowadzi się od poda ale to chyba nie to samo co kierunek damage.
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2146

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post piątek, 20 września 2019, 09:26

Re: Pytania wszelakie mk. III

Poszedlbym za interpretacja, ze od poda
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2981

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post piątek, 20 września 2019, 10:00

Re: Pytania wszelakie mk. III

Zasada jest na Stormwallu, więc on jest point of origin, bo zasada nic nie mówi, że jest inaczej.
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

Seoz

Avatar użytkownika

Posty: 58

Dołączył(a): sobota, 8 czerwca 2019, 18:47

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Khador

Post wtorek, 1 października 2019, 20:18

Re: Pytania wszelakie mk. III

Mam pytanie o Throw. Przeczytałem, że są dwie wersjie: w cel / w kierunku. Czy kierunek rzutu jest ograniczony kierunkiem w którym patrzy bestia/jack? Czy można np rzucić sobie przeciwnika za plecy? Czy rzut skutkuje obróceniem w danym kierunku?
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 415

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post środa, 2 października 2019, 01:18

Re: Pytania wszelakie mk. III

Najpierw wykonujesz ruch w tym ustawienie gdzie się patrzy model (gdzie ma front arc). A następnie możesz wykonać throw directly away czyli w linii prostopadłej do twojego front arcu przed siebie. Model nie obraca się podczas wykonywania throw, nawet jeśli rzucasz w kogoś.
Obrazek
<<

Seoz

Avatar użytkownika

Posty: 58

Dołączył(a): sobota, 8 czerwca 2019, 18:47

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Khador

Post środa, 2 października 2019, 08:09

Re: Pytania wszelakie mk. III

dzięki :)
<<

McBear

Posty: 59

Dołączył(a): poniedziałek, 18 czerwca 2018, 13:35

Frakcja: Circle Orboros

Post poniedziałek, 7 października 2019, 11:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

Spell Synergy... czy atak z gunfightera w melee daje bonus synergy czy nie bo jest to jednak ranged mimo że w melee?
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1870

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 7 października 2019, 12:10

Re: Pytania wszelakie mk. III

Ranged. Point Blank by działał :)
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Shonsu

Posty: 1811

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 7 października 2019, 16:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy jak jest efekt (np. Spyglass) "model loses stealth for one round" to czy przez tą rundę model może zyskać stealtha z nowego źródła czy nie?

Czy można wogole użyć tej zasady na modelu, który stealth w danym momencie nie ma (żeby go nie dostał)?
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2146

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post niedziela, 20 października 2019, 22:38

Re: Pytania wszelakie mk. III

Z tegi co kojarzę moze, glowy nie dam

Można trafić sorayem. Modele ktorych sie nie widzi? No spreyuje przez chmury po kolosie bo go widzę, czy trafiam rzeczy po drodze?
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Krychu

Posty: 335

Dołączył(a): piątek, 10 maja 2013, 23:05

Lokalizacja: Poznań-Komorniki

Frakcja: Trollbloods

Post wtorek, 22 października 2019, 08:25

Re: Pytania wszelakie mk. III

Spray przechodzi przez chmury, więc kulasz na trafienie modeli pod templatką. Nie przechodzi przez las - kulasz na trafienie tylko modele do 3 cali w lesie, nie głębiej i nie za lasem.
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2146

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post wtorek, 22 października 2019, 09:03

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czyli kwestia widze czy nie nie ma znaczenia?
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość