FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Blak1

Posty: 145

Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2018, 21:52

Post niedziela, 8 września 2019, 21:48

Re: Pytania wszelakie mk. III

Encaitar napisał(a):Kładę spray na modelu i jest on pod template, ale po drodze jest jakiś teren blokujący LOS, las, skałka itp. Model atakujący jednak ma LOS z krawędzi swojej podstawki do celu. Mogę atakować czy nie? Zawsze grałem, że nie, ale nie mogę znaleźć uzasadnienia w zasadach.

Dlaczego nie, jeśli masz LOS?
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2961

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 9 września 2019, 09:38

Re: Pytania wszelakie mk. III

Encaitar napisał(a):To teraz głupie pytanie :roll:

Kładę spray na modelu i jest on pod template, ale po drodze jest jakiś teren blokujący LOS, las, skałka itp. Model atakujący jednak ma LOS z krawędzi swojej podstawki do celu. Mogę atakować czy nie? Zawsze grałem, że nie, ale nie mogę znaleźć uzasadnienia w zasadach.


Możesz. Model musi być pod tempalte i musisz mieć LoS ignorując chmury i modele. Te warunki są niezależne w sprawdzaniu od siebie. Spray może iść przez środek domku, jeśli widzisz "z boku".
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2314

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 9 września 2019, 15:55

Re: Pytania wszelakie mk. III

Fajnie tak się samemu nerfić przez ponad rok... :roll: Dobrze wiedzieć.
<<

Shonsu

Posty: 1788

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post piątek, 20 września 2019, 07:54

Re: Pytania wszelakie mk. III

Z jakiego kierunku stormwall rani podami (np. w przypadku tarcz)? Od siebie czy od poda?

Jedyne co napisali to że linię prowadzi się od poda ale to chyba nie to samo co kierunek damage.
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2025

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post piątek, 20 września 2019, 09:26

Re: Pytania wszelakie mk. III

Poszedlbym za interpretacja, ze od poda
#czwartyteamPoland #Silesia #UNshouldbeSilesia
<<

Herudaio

Avatar użytkownika

Posty: 2961

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 09:39

Lokalizacja: Brytyjskie Terytorium Oceanu Indyjskiego

Frakcja: Khador

Post piątek, 20 września 2019, 10:00

Re: Pytania wszelakie mk. III

Zasada jest na Stormwallu, więc on jest point of origin, bo zasada nic nie mówi, że jest inaczej.
Dieta Sosnowiecka napisał(a):Pyry i wyngiel.


"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer
<<

Seoz

Avatar użytkownika

Posty: 42

Dołączył(a): sobota, 8 czerwca 2019, 18:47

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Khador

Post wtorek, 1 października 2019, 20:18

Re: Pytania wszelakie mk. III

Mam pytanie o Throw. Przeczytałem, że są dwie wersjie: w cel / w kierunku. Czy kierunek rzutu jest ograniczony kierunkiem w którym patrzy bestia/jack? Czy można np rzucić sobie przeciwnika za plecy? Czy rzut skutkuje obróceniem w danym kierunku?
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 396

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post środa, 2 października 2019, 01:18

Re: Pytania wszelakie mk. III

Najpierw wykonujesz ruch w tym ustawienie gdzie się patrzy model (gdzie ma front arc). A następnie możesz wykonać throw directly away czyli w linii prostopadłej do twojego front arcu przed siebie. Model nie obraca się podczas wykonywania throw, nawet jeśli rzucasz w kogoś.
Obrazek
<<

Seoz

Avatar użytkownika

Posty: 42

Dołączył(a): sobota, 8 czerwca 2019, 18:47

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Khador

Post środa, 2 października 2019, 08:09

Re: Pytania wszelakie mk. III

dzięki :)
<<

McBear

Posty: 58

Dołączył(a): poniedziałek, 18 czerwca 2018, 13:35

Frakcja: Circle Orboros

Post poniedziałek, 7 października 2019, 11:56

Re: Pytania wszelakie mk. III

Spell Synergy... czy atak z gunfightera w melee daje bonus synergy czy nie bo jest to jednak ranged mimo że w melee?
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1834

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 7 października 2019, 12:10

Re: Pytania wszelakie mk. III

Ranged. Point Blank by działał :)
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Shonsu

Posty: 1788

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 7 października 2019, 16:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy jak jest efekt (np. Spyglass) "model loses stealth for one round" to czy przez tą rundę model może zyskać stealtha z nowego źródła czy nie?

Czy można wogole użyć tej zasady na modelu, który stealth w danym momencie nie ma (żeby go nie dostał)?
Poprzednia strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość