FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Musza

Avatar użytkownika

Posty: 1256

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 19:48

Frakcja: Circle Orboros

Post niedziela, 24 listopada 2019, 12:44

Re: Pytania wszelakie mk. III

QcDWG napisał(a):I masz racje chyba, a szkoda

From a post in the privateer press forums:

If you look at the timing appendix:

AP abilities that do not generate attacks (Side Step)

IP Abilities

AP Abilities that generate attacks (Berserk)

So when Fenris charges he will hit with his first sword, side step, Berserk until he misses an attack, then he will swing his second initial which will proc side step again.


Nie ma infernala chyba do tego, ale interpretacje sa zbierzne


czyli z tego wynika, że jeśli zrobi pierwszy side step i berserkiem zabije wszystko co ma w melee to nie ma gdzie wypłacić drugiego initiala, więc stoi w miejscu :)
Obrazek
<<

LosKamilos

Avatar użytkownika

Posty: 471

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 19:11

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Grymkin

Post niedziela, 24 listopada 2019, 12:52

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tak właśnie jest - sidestep, a potem atak(i) z Berserka.
Grałem Vladem3 w Mk2 w tierze kawaleryjskim zanim to było modne ;)
Póki w Mk2 Fenris miał Silence to jeszcze miało to sens, a tak raczej za dużo nie side-stepuje.
No i jeszcze warto dodać, że Repo3 i Sprint się negują, trzeba wybrać, którego się używa.
Cygnar, Trolle, Khador, Merce na sprzedaż lub wymianę na CoC lub Miniony (update 03/05/20): viewtopic.php?f=37&t=8028
Sporo pomalowanego Khadoru i ultimate promo sprzedaży całości. Zapraszam!
<<

Karpiu

Avatar użytkownika

Posty: 1868

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2015, 15:46

Frakcja: Khador

Post niedziela, 24 listopada 2019, 12:59

Re: Pytania wszelakie mk. III

LosKamilos napisał(a):Tak właśnie jest - sidestep, a potem atak(i) z Berserka.
Grałem Vladem3 w Mk2 w tierze kawaleryjskim zanim to było modne ;)
Póki w Mk2 Fenris miał Silence to jeszcze miało to sens, a tak raczej za dużo nie side-stepuje.
No i jeszcze warto dodać, że Repo3 i Sprint się negują, trzeba wybrać, którego się używa.

Yup ale i tak jest to calkiem znosny Packman z Weapon masterem ;).
<<

tadeuszcz1

Posty: 2151

Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2013, 20:38

Frakcja: Khador

Post niedziela, 24 listopada 2019, 15:25

Re: Pytania wszelakie mk. III

Karpiu napisał(a):
LosKamilos napisał(a):Tak właśnie jest - sidestep, a potem atak(i) z Berserka.
Grałem Vladem3 w Mk2 w tierze kawaleryjskim zanim to było modne ;)
Póki w Mk2 Fenris miał Silence to jeszcze miało to sens, a tak raczej za dużo nie side-stepuje.
No i jeszcze warto dodać, że Repo3 i Sprint się negują, trzeba wybrać, którego się używa.

Yup ale i tak jest to calkiem znosny Packman z Weapon masterem ;).

Side Step daje przede wszystkim możliwość dowolnego obrócenia figurki - co może sporo zmienić po przymusowym ukierunkowaniu z szarży.
<<

DaGreenBoy

Avatar użytkownika

Posty: 2173

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 20:09

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 25 listopada 2019, 19:28

Re: Pytania wszelakie mk. III

Takie pytanko:

Feat: Dhunia's Wrath

Enemy models suffer d6 damage points for each focus or fury point they spend while in Doomshaper's control range. Enemy warbeasts suffer d6 damage points for each fury they receive as a result of being forced while in Doomshaper's control range. If a model is destroyed as a result of this damage while making an attack, the target model suffers no further damage or effects from the attack. Dhunia's Wrath lasts for one round.
NIe działa na infernale nie, bo te mają esencję?
Trollbloods : The Best Faction.
Khador: Only jack-heavy lists.
Chętnie zagram na małe punkty.
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1935

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 25 listopada 2019, 19:36

Re: Pytania wszelakie mk. III

Nie działa. A szkoda, tura wolności od summonowania.
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

kondzioro

Posty: 1363

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 18:56

Frakcja: Cryx

Post poniedziałek, 9 grudnia 2019, 19:34

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy objective ma front arc? I jeśli ma to, czy zawsze się go wystawia „do przodu”, bo tak jest wg. scenariusza, czy każdy może sobie ustawić go jak chce po swojej stronie? :)
<<

Musza

Avatar użytkownika

Posty: 1256

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 19:48

Frakcja: Circle Orboros

Post poniedziałek, 9 grudnia 2019, 20:07

Re: Pytania wszelakie mk. III

kondzioro napisał(a):Czy objective ma front arc? I jeśli ma to, czy zawsze się go wystawia „do przodu”, bo tak jest wg. scenariusza, czy każdy może sobie ustawić go jak chce po swojej stronie? :)



tak, ma front arc i powinno się go teoretycznie zadeklarować przed grą.
Obrazek
<<

kondzioro

Posty: 1363

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 18:56

Frakcja: Cryx

Post poniedziałek, 9 grudnia 2019, 21:32

Re: Pytania wszelakie mk. III

Dzięki <3
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2261

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post czwartek, 26 grudnia 2019, 12:11

Re: Pytania wszelakie mk. III

Jak to jest z animosity: menite. Czy menite to tylko archony, czy cały menocki pomiot?
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 448

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post piątek, 27 grudnia 2019, 21:23

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tylko 1 model jest menite ^^
Obrazek
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2261

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post sobota, 28 grudnia 2019, 13:32

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tantal napisał(a):Tylko 1 model jest menite ^^


Takiej interpretacji potrzebuję
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Blak1

Posty: 234

Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2018, 21:52

Post środa, 1 stycznia 2020, 23:55

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czar Mackay:
Jumpstart
"Models in the spellcaster's battlegroup that are currently in its control range stand up and are no longer stationary. Affected models can turn to face any direction. Models that were knocked down this turn are not affected by Jumpstart."
Czy stationary, to jakieś rozwinięcie knocked down? Zawsze myślałem, że te dwie osobne - choć podobne - rzeczy.
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 448

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post czwartek, 2 stycznia 2020, 01:54

Re: Pytania wszelakie mk. III

Dwie osobne sprawy. W tym wypadku jumpstart po prostu "czyści" ci oba te efekty.
Obrazek
<<

Blak1

Posty: 234

Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2018, 21:52

Post czwartek, 2 stycznia 2020, 02:11

Re: Pytania wszelakie mk. III

ok, rozumiem teraz, że "stand up" odnosi się do kd modeli. Dzięki!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron