FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie mk. III

Moderator: Sędziowie

<<

Shonsu

Posty: 1841

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post niedziela, 5 stycznia 2020, 17:14

Re: Pytania wszelakie mk. III

W WR pojawiła się karta Master gurglepoxa ale nie ma go jako darmowa rekwizycja.

Zgłaszać to jako bug czy tak miało być?
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1977

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post niedziela, 5 stycznia 2020, 20:48

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tak mialo być.
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Shonsu

Posty: 1841

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 6 stycznia 2020, 00:46

Re: Pytania wszelakie mk. III

Ale co dokładnie mówili - zmodyfikują jakoś themy? To dosyć istotna informacja w jaki sposób go zabronią bo przy okazji mogą wylecieć inne opcje.
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1977

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 6 stycznia 2020, 11:51

Re: Pytania wszelakie mk. III

Wystrczy przeczytać jego karte z tylnej strony żeby dowiedzieć się jak tego zakazali xd
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Shonsu

Posty: 1841

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 6 stycznia 2020, 13:27

Re: Pytania wszelakie mk. III

Haha ok ślepota. Dzięki.

Eh może za parę miesięcy PP przemyśli sensowność kolejnego mizernego arcnoda za 7p. i jednak włączy go w rekwizycję jak niedawno hellslingera i morbiusa :P

Qc - to jest aura na... 5 cali na papierowym modelu za 7 punktów. Napisałem ci pm żeby tu nie kontynuować offtopu. :)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 stycznia 2020, 17:20 przez Shonsu, łącznie edytowano 1 raz
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2284

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post poniedziałek, 6 stycznia 2020, 13:45

Re: Pytania wszelakie mk. III

Nadaje sie do veenthraxa na spamie shrików
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1977

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 20 stycznia 2020, 19:04

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy ja coś przegapiłem czy po prostu jest bug w warroomie :?: - jak dodaje sobie dhunia archonta jako miniona do trolli i zostaje on partisanem to warroom mi nie blokuje opcji wystawienia drugiego.
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 459

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 20 stycznia 2020, 19:26

Re: Pytania wszelakie mk. III

To chyba zależy od themu. Np. power od dhunia możesz je mieć 2 i wybierasz je właśnie z minionowej zakladki
Obrazek
<<

Kevin

Avatar użytkownika

Posty: 1977

Dołączył(a): poniedziałek, 24 listopada 2014, 23:15

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 20 stycznia 2020, 19:27

Re: Pytania wszelakie mk. III

Tylko, że ja to w SotN zrobiłem, ale już wiem o co kaman - ponoć znany bug z WR
"Tym dziwniejsze jest, że prawdziwa wojna-a kilka prawdziwych wojen widziałem-pod względem porządku i ładu do złudzenia przypomina ogarnięty pożarem burdel"- A.Sapkowski "Chrzest Ognia"
ObrazekObrazek
<<

Krissos

Avatar użytkownika

Posty: 1578

Dołączył(a): środa, 13 marca 2013, 22:11

Lokalizacja: Tri City Best City

Frakcja: Cryx

Post piątek, 31 stycznia 2020, 13:59

Re: Pytania wszelakie mk. III

Hejka takie pytanie o warroom, chce wziac solosa z merców jako friendly card i warroom pozwala mi na branie więcej niż jednego... tak można?

Kurde D ze mnie, dokladnie to samo pytanie wyzej. Ale ogolnie nie widze odpowiedzi, a chodzi o gobber river ridersów.
Ostatnio edytowano piątek, 31 stycznia 2020, 14:00 przez Krissos, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
from Battle College napisał(a):Egregore
Weapons and Attacks
•None. It just floats there, silently judging you.
<<

QcDWG

Avatar użytkownika

Posty: 2284

Dołączył(a): poniedziałek, 19 września 2016, 17:39

Lokalizacja: Śląsk

Frakcja: Cygnar

Post piątek, 31 stycznia 2020, 14:00

Re: Pytania wszelakie mk. III

War room pozwala na wiele, ale nie wszystko można
Tylko konstruktywne i merytoryczne opinie
<<

Krissos

Avatar użytkownika

Posty: 1578

Dołączył(a): środa, 13 marca 2013, 22:11

Lokalizacja: Tri City Best City

Frakcja: Cryx

Post czwartek, 6 lutego 2020, 09:50

Re: Pytania wszelakie mk. III

Pytanko, jeżeli *Attack jest na broni jak tresher na Harrowerze to czy dokupowane ataki są tresherowe? Ponieważ według https://warmachineuniversity.com/mw/ind ... y:Thresher tak nie jest.

Ale z drugiej strony jezeli na armor pircing, na Angeliusie, nie ma tej informacji a tez jest *Attack, czy nie powinno to dzialac na tej samej zasadzie?
Obrazek
Obrazek
from Battle College napisał(a):Egregore
Weapons and Attacks
•None. It just floats there, silently judging you.
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 459

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post czwartek, 6 lutego 2020, 10:11

Re: Pytania wszelakie mk. III

Żeby wykonać atak z gwiazdką musisz poświęcić wszystkie initial attacks. W harrowerze jest to mało intuicyjne bo masz tylko 1 initial melee ale Angelika już musi poświecić oba swoje initiale (ogon i bite) żeby wykonać armor piercing.

Każdy model ma tylko jeden zestaw initiali z tego wgledu ataki specjalne można wykonać tylko raz na turę.
Obrazek
<<

Utes

Posty: 345

Dołączył(a): niedziela, 29 maja 2016, 18:11

Frakcja: Skorne

Post czwartek, 6 lutego 2020, 10:27

Re: Pytania wszelakie mk. III

Z tego co wiem to jak masz special atak to tylko ten atak ma bonusy a dokupione już nie mają. Tylko jeśli efekt broni mówi inaczej np. armor piercing jako efekt nie jako special atak to wtedy działa na dokupionych to samo dla GW, auto 1dmg, nakładanie/zdejmowanie furii itd.
<<

Shonsu

Posty: 1841

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post czwartek, 6 lutego 2020, 17:20

Re: Pytania wszelakie mk. III

Czy jest jakiś powszechny problem z warroomem po ostatniej aktualizacji czy tylko u mnie? Wisi na "loading".
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron