FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Pytania wszelakie

Moderator: Sędziowie

<<

lunatyk

Avatar użytkownika

Posty: 740

Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2013, 11:44

Lokalizacja: Dębica/ Warszawa

Frakcja: Trollbloods

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 11:54

Re: Pytania wszelakie

Pytanko:

Impalerowi wszedł Critical slam na model z dużą podstawką- odległość slamu dzieli się na pół czy nie?
<<

PoMek

Avatar użytkownika

Posty: 3942

Dołączył(a): środa, 20 lutego 2013, 13:37

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 12:43

Re: Pytania wszelakie

Critical Smite causes the hit model to be slammed. Nowhere in the reading of Critical Smite does it say it ignores this rule.

Being Slammed, pg 53 Prime MK2:
"A slammed model is moved d6" directly away from its attacker and is then knocked down. If the slamming model has a smaller base than the slam target, the model is slammed half the distance rolled."

However, take a look at the spells Force Hammer and Thunder Strike. Both spells initiate a Slam, both spells also specifically state in their description "...model hit by Thunder Strike/Force Hammer is slammed d6˝ directly away from the spellʼs point of origin regardless of its base size and suffers a POW ** damage roll."


Czyli, jak mówiłem - musi być zapis, że się nie połowi odległości.
ObrazekObrazek Obrazek
Citation needed
<<

Cyel

Avatar użytkownika

Posty: 1157

Dołączył(a): sobota, 1 marca 2014, 20:46

Frakcja: Grymkin

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 18:36

Re: Pytania wszelakie

Czy dobrze rozumiem, że każdy mieszkaniec Caen ma w sobie kilka dusz, na wypadek, gdyby w momencie śmierci musiał obdarować nimi kilka mogących z nich skorzystać modeli będących w zasięgu, a nie tylko jeden ;)?
<<

Arhain

Avatar użytkownika

Posty: 5233

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 12:59

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Grymkin

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 18:39

Re: Pytania wszelakie

Niestety nie ;) Dusze zwykle zgarnia najbliższy duszożerny model chyba, że zasada specjalna mówi inaczej (np. Zaal ma zasadę pozwalającą wybierać kto bierze duszę).
<<

galahar

Avatar użytkownika

Posty: 453

Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2013, 00:43

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 19:35

Re: Pytania wszelakie

Chyba, że wskrzesisz ziomka, wtedy może oddać swoją dusze drugi raz.
<<

Mefju

Avatar użytkownika

Posty: 881

Dołączył(a): czwartek, 23 stycznia 2014, 16:23

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 20:21

Re: Pytania wszelakie

A jak wygląda sytuacja z Hearth Tokenem i Soul Tokenami? Tylko jeden model dostaje bliższy, czy oba?
Proud member of:
"Towarzystwo wzajemnej adoracji wiecznego narzekania"
<<

Gift

Avatar użytkownika

MultiTroll

Posty: 7251

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 08:01

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 20:28

Re: Pytania wszelakie

mam wrażenie że o soulach było właśnie przed chwilą,
bliższy model
QcDWG napisał(a):Cale mk3 jest jedna wielka dobra decyzja. Plus praktycznie kazda errata? A sr17 juz wyglada duzo lepiej niz na poczatku...

Obulus, Mortician’s Guild napisał(a):Farming is a senseless pursuit. You sow what you may reap, then you reap what you may sow. Senseless.

yaro napisał(a):To po co gracie? By narzekac?
<<

Mefju

Avatar użytkownika

Posty: 881

Dołączył(a): czwartek, 23 stycznia 2014, 16:23

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 21:14

Re: Pytania wszelakie

Ale jesli sa to tokeny o innych nazwach to nie robi roznicy?
Proud member of:
"Towarzystwo wzajemnej adoracji wiecznego narzekania"
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7519

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 22:54

Re: Pytania wszelakie

robi. mozna zgarnac rownoczesnie soul i corpse token z jednego modelu
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Mefju

Avatar użytkownika

Posty: 881

Dołączył(a): czwartek, 23 stycznia 2014, 16:23

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 23 czerwca 2014, 22:57

Re: Pytania wszelakie

Dzięki Yaro o to mi chodziło :)
Proud member of:
"Towarzystwo wzajemnej adoracji wiecznego narzekania"
<<

SnoopJon-EpicBart

Posty: 1985

Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 22:25

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post środa, 25 czerwca 2014, 12:40

Re: Pytania wszelakie

Hej,można nałożyć dwa spelle (jeden nie-upkeep) na jedną jednostkę?
Chodzi mi konkretnie o sytuację kiedy Reznik rzuci na siebie engine of destruction,może jeszcze się wzmocnić ignitem?
Ozło napisał(a):Bartollo nie montador
<<

Ozło

Avatar użytkownika

Posty: 2299

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 14:24

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Trollbloods

Post środa, 25 czerwca 2014, 12:41

Re: Pytania wszelakie

Tak
Death to the false moderator !!

Proud member of :
"Może i nie jesteśmy najpotężniejsi, ale za to gramy na remis"
<<

SnoopJon-EpicBart

Posty: 1985

Dołączył(a): czwartek, 5 czerwca 2014, 22:25

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post środa, 25 czerwca 2014, 12:45

Re: Pytania wszelakie

Dzięki za szybką odpowiedź :D
Ozło napisał(a):Bartollo nie montador
Poprzednia strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość