FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Trample

Moderator: Sędziowie

<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7519

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post czwartek, 23 maja 2013, 13:21

Re: Trample

tak
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Krissos

Avatar użytkownika

Posty: 1549

Dołączył(a): środa, 13 marca 2013, 22:11

Lokalizacja: Tri City Best City

Frakcja: Cryx

Post środa, 29 maja 2013, 20:47

Re: Trample

yaro napisał(a):tak

wut wut? Modele po których tramplujesz i przeżyją wypłacają nam free strikes o ile wiem? Choć może czegoś nie rozumiem?

A ta cała głupota w tym filmiku nie wiąże się jakoś z MK1? Nie mam booka do MK1 i nie grałem za tamtych czasów, ale filmik wygląda na stary.
Obrazek
Obrazek
from Battle College napisał(a):Egregore
Weapons and Attacks
•None. It just floats there, silently judging you.
<<

Gift

Avatar użytkownika

MultiTroll

Posty: 7251

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 08:01

Frakcja: Skorne

Post środa, 29 maja 2013, 20:52

Re: Trample

wiec nie wiesz, nie wyplacaja
QcDWG napisał(a):Cale mk3 jest jedna wielka dobra decyzja. Plus praktycznie kazda errata? A sr17 juz wyglada duzo lepiej niz na poczatku...

Obulus, Mortician’s Guild napisał(a):Farming is a senseless pursuit. You sow what you may reap, then you reap what you may sow. Senseless.

yaro napisał(a):To po co gracie? By narzekac?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7519

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post czwartek, 30 maja 2013, 13:06

Re: Trample

wyplacaly wlasnie w mkI
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Horus

Avatar użytkownika

Posty: 202

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 13:39

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post czwartek, 30 maja 2013, 17:16

Re: Trample

żeby zrobić trampla przez swoje modele tez trzeba miec min 3 cale od najbliższego modelu?
<<

Kamil

Posty: 181

Dołączył(a): środa, 20 lutego 2013, 23:34

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post czwartek, 30 maja 2013, 20:00

Re: Trample

Nie. Nie ma minimalnej odległości trample'a.
<<

Fenthic

Posty: 26

Dołączył(a): środa, 21 maja 2014, 11:00

Frakcja: Circle Orboros

Post wtorek, 8 lipca 2014, 15:05

Re: Trample

Też oglądałem ten filmik, wszystko zdawało się jasne a tu niespodzianka :D Ale nasuwa mi się takie powiedzmy dość głupie pytanie. A co w wypadku jeśli przeciwnik ustawiłby duża ilość unitów w linii prostej, zbyt długiej aby można, że tak powiem, łyknąć na raz? W sensie załóżmy sytuacje że przytuliło się do siebie kilka oddziałów w taki sposób że można do nich dobiec, ale nie ma żadnej możliwości skończenia movementu poza terenem zajmowanym przez ich podstawki. Rozumiecie o co mi chodzi? :D To co się wtedy dzieje? Niemożna tramplować?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7519

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post wtorek, 8 lipca 2014, 15:09

Re: Trample

owszem nie mozna.
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
<<

Cyel

Avatar użytkownika

Posty: 1157

Dołączył(a): sobota, 1 marca 2014, 20:46

Frakcja: Grymkin

Post środa, 9 lipca 2014, 15:22

Re: Trample

A w jaki sposób określić czy tramplowanemu modelowi przysługuje bonus DEF za osłonę ? Wdg pozycji tratującego względem tratowanego podczas ruchu? Na początku ruchu? Na koniec ruchu ?
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2330

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post środa, 9 lipca 2014, 19:08

Re: Trample

Jak w zasadach trampla:

Resolve each trample attack as if it took place where the trampling model contacted the small-based model during its trample movement.
<<

Cyel

Avatar użytkownika

Posty: 1157

Dołączył(a): sobota, 1 marca 2014, 20:46

Frakcja: Grymkin

Post piątek, 11 lipca 2014, 22:03

Re: Trample

Encaitar napisał(a):Jak w zasadach trampla:

Resolve each trample attack as if it took place where the trampling model contacted the small-based model during its trample movement.


Hmm, ciekawe, ale w moim podręczniku nie ma takiego zapisu (str 55-56, WM:Prime ?)
<<

Encaitar

Avatar użytkownika

Posty: 2330

Dołączył(a): piątek, 22 lutego 2013, 12:50

Lokalizacja: Kraków

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post piątek, 11 lipca 2014, 22:10

Re: Trample

:shock: Rzeczywiście. Jest za to w wersji "beta" podręcznika, z której zwykle korzystam bo dotąd wierzyłem, że jest identyczna. Ciekawe, że w jest w niej więcej...
<<

Cyel

Avatar użytkownika

Posty: 1157

Dołączył(a): sobota, 1 marca 2014, 20:46

Frakcja: Grymkin

Post piątek, 11 lipca 2014, 22:24

Re: Trample

No właśnie ciekawe, czemu usunęli zapis. Jakby nie patrzeć jest dość ważny - jestem początkującym graczem i brakowało mi tej informacji już przy drugim tramplu w moim życiu ;)
<<

Shonsu

Posty: 1811

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post niedziela, 13 lipca 2014, 19:42

Re: Trample

Atakujesz z finalnej pozycji - wyjątkiem jest, że shield wall działa jeśli biegłeś od frontu.
Poprzednia strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość