Strona 2 z 2

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: poniedziałek, 10 października 2016, 19:49
przez Szugi
@Simon No skoro Infernal się wypowiedział, to ja się nie kłócę... Ale chciałbym mieć jego wypowiedź na forum.

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: poniedziałek, 10 października 2016, 21:23
przez Simon99
Szugi napisał(a):@Simon No skoro Infernal się wypowiedział, to ja się nie kłócę... Ale chciałbym mieć jego wypowiedź na forum.

Zawsze możesz zrobić gównoburzę na forum PP i wywołać jakiegoś :P Oczywiście, że na chwilę obecną nie ma 100% rulingu na forum PP, bo też nie za wiele osób go potrzebowało. Jak będzie na to większe zapotrzebowanie to PP to dokładniej przeanalizuje i Infernale się wypowiedzą w tej kwestii ... kiedyś :P




Sytuacja z reposition jest taka sama jak z bieganiem. Dopóki ostatni koleś z oddziału się nie skończy ruszać z repostion to oddział nadal jest aktywowany, więc nadal można odpalić mini feata. End of activation nadal jest cześcią aktywacji.

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: poniedziałek, 10 października 2016, 21:33
przez Torres
Simon99 napisał(a):End of activation nadal jest cześcią aktywacji.

Dla mnie koniec aktywacji zawsze był właśnie tym: końcem aktywacji; nie jej częścią. Przydałoby się zdobyć potwierdzenie od PP.

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: poniedziałek, 10 października 2016, 23:24
przez yaro
Torres, pomysl o zbiorze domknietym, gdzie elementy graniczne (poczatek i koniec) sa elementami nalezacymi do zbioru

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 00:03
przez Torres
Mogę pomyśleć, ale WMH rzadko kiedy ma dużo wspólnego z logiką ;) Tak czy inaczej, pewnie macie rację.

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 10:44
przez Ven
Jeżeli chodzi o systemy bitewne to właśnie WM ma najwięcej wspólnego z logiką i ściśle zapisane zasady. Jasne, że zdarzają się takie kwiatki ale przy tej ilości różnego nakładania się efektów i tak nie jest źle.

Osobiście uważam jak Yaro ;) - możesz wykonać wszystkimi i tylko Chieftan biedny zawsze bez GtG będzie ;)

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 11:45
przez Simon99
Ven napisał(a):Osobiście uważam jak Yaro ;) - możesz wykonać wszystkimi i tylko Chieftan biedny zawsze bez GtG będzie ;)


Tutaj się troszkę mylisz ;) Ostatni aktywowany koleś będzie bez GtG ;) Można najpierw pobiec chiftanem potem 10 innych kolesi i odpalić mini feata przed biegiem ostatniego kolesia :)

Re: Go To Ground and Running

PostNapisane: wtorek, 11 października 2016, 11:57
przez yaro
Ostatni koleś który kończy aktywację oddzialu będzie bez GtG


Fixed Simon aby lepiej zrozumiec zaleznosc. Modele w unicie sa aktywne tak dlugo jak aktywny jest oddzial.