FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

Moderator: Sędziowie

<<

Ciech

Avatar użytkownika

Posty: 205

Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2013, 10:14

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Cygnar

Post piątek, 17 maja 2013, 23:14

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

Dobrze wiedzieć. Magic Bullet all the way!
<<

kurka.z.podworka

Avatar użytkownika

Posty: 165

Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2013, 23:09

Frakcja: Cygnar

Post sobota, 18 maja 2013, 01:07

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

W Magic Bullecie akurat chyba nic się nie zmieniło.
<<

Ciech

Avatar użytkownika

Posty: 205

Dołączył(a): poniedziałek, 25 lutego 2013, 10:14

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Cygnar

Post sobota, 18 maja 2013, 10:03

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

But still, nowemu dobrze wiedzieć, że ten atak który generuje nie jest czarem per se.
<<

psborsuk

Posty: 18

Dołączył(a): niedziela, 29 czerwca 2014, 15:59

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 21 lipca 2014, 14:13

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

Wybaczcie nekro (i słabą znajomość zasad, na razie skupiam się głównie na modelarce), ale moje pytanie ma ścisły związek z tym tematem.
Starcie Nemo vs Kreoss (wczorajsze nota bene). Ten drugi otrzymuje Spell Barierę od Devouta. Nemo rzuca Chain lightning. I teraz która opcja jest prawidłowa:
1. Kreoss nie może być w ogóle trafiony,
2. Kreoss może być trafiony, ale jako drugi, gdyż nie można go przycelować jako pierwszego,
3. Kreoss może być celem, bo "ataki generowane przez zaklęcia nie są czarami" ( Jest to gdzieś w zasadach wprost napisane?).
Powiem szczerze, że ostatnia opcja jest dla mnie bardzo dziwna, ale... ja tam się nie znam.

Z góry dzięki za pomoc, i sorki, jeśli powinienem to pytanie wrzucić do podstaw.
<<

PoMek

Avatar użytkownika

Posty: 3942

Dołączył(a): środa, 20 lutego 2013, 13:37

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 21 lipca 2014, 14:17

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

2. Kreoss może być trafiony, ale jako drugi, gdyż nie można go przycelować jako pierwszego,

Spell bariera daje "cannot be targeted by spells", czyli nie może być pierwotnym celem zaklęcia. Wszelkie przeskoki (z Chain Lightinga albo z Ashes to Ashes) mogą go trafić i zranić. Tak samo blast damage ze spella, którym targetujesz inny model.
ObrazekObrazek Obrazek
Citation needed
<<

psborsuk

Posty: 18

Dołączył(a): niedziela, 29 czerwca 2014, 15:59

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post poniedziałek, 21 lipca 2014, 14:18

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

Dzięki!
<<

Scull

Avatar użytkownika

Posty: 589

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 12:39

Lokalizacja: Rzeszów/Dębica

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 21 lipca 2014, 15:24

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

psborsuk napisał(a):3. Kreoss może być celem, bo "ataki generowane przez zaklęcia nie są czarami" ( Jest to gdzieś w zasadach wprost napisane?).
Powiem szczerze, że ostatnia opcja jest dla mnie bardzo dziwna, ale... ja tam się nie znam.


Chodzi tu o zaklęcia, które powodują powstanie efektu, który zadaje obrażenia -> patrz Essence Blast Mordikaara (Skorne) czy Crevasse Mohsara (CoO).
Lista ofiar Agonizera MK3:
1x Wolf of Orboros
1x Arcanist
<<

Shonsu

Posty: 1811

Dołączył(a): niedziela, 18 sierpnia 2013, 12:23

Frakcja: Khador

Post poniedziałek, 21 lipca 2014, 17:03

Re: Ataki generowane przez zakłęcia nie są czarami

Też nie. Oba spreje generują atak, nie sam efekt powodujący damage. I swoją drogą jest to nadal spell damage (czyli e blastem można strzelić do i zranić zealota z minifeatem i ochroną). ;)

Po prostu jest różnica między czarem atakujacym wprost a generujacym atak jako efekt. Pokretne ale cóż. ;)
Poprzednia strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości