FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Target unit within command range...

Moderator: Sędziowie

<<

Tyrael Timura

Posty: 27

Dołączył(a): sobota, 17 listopada 2018, 22:01

Lokalizacja: Rebelia Łomianki

Frakcja: Cryx

Post sobota, 8 grudnia 2018, 00:54

Target unit within command range...

No właśnie jeśli zdolność ma w opisie że affecting target unit in command range jak np Sorscha ma
Freezing Grip - Cost 3, RNG 8, OFF
Target model/unit becomes stationary for one round unless it has Immunity: Cold.

To co dzieje się w sytuacji gdy tylko część UNITu jest w zasięgu?
Czy działa na tych w zasięgu a na resztę nie?
Czy wystarczy że jeden model z UNITu jest w zasięgu i działa na cały unit?
Czy żeby zadziałało na unit to wszyscy jego członkowie muszą być w zasięgu?
Czy może lider w zasięgu = unit w zasięgu?

Jak to jest? Proszę o wyjaśnienie.
Pozdrawiam
<<

Cień87

Avatar użytkownika

Posty: 45

Dołączył(a): czwartek, 18 maja 2017, 23:21

Frakcja: Legion of Everblight

Post sobota, 8 grudnia 2018, 01:32

Re: Target unit within command range...

ogólnie to jeden z unitu jak jest w zasięgu czaru to unit może być nim targetowany. W wypadku takich czarów jak ten wystarczy jeden ziutek w zasięgu podobnie jak rzucasz zaklęcia sam na swoje unity. Inaczej sprawa się ma jeżeli czar mówi że model while within.. wtedy tylko te modele które są w określonym zasiegu
<<

Musza

Avatar użytkownika

Posty: 961

Dołączył(a): sobota, 4 lutego 2017, 19:48

Frakcja: Circle Orboros

Post sobota, 8 grudnia 2018, 10:19

Re: Target unit within command range...

Cień87 napisał(a):ogólnie to jeden z unitu jak jest w zasięgu czaru to unit może być nim targetowany. W wypadku takich czarów jak ten wystarczy jeden ziutek w zasięgu podobnie jak rzucasz zaklęcia sam na swoje unity. Inaczej sprawa się ma jeżeli czar mówi że model while within.. wtedy tylko te modele które są w określonym zasiegu


z tą różnicą, że swoich można targetować tylko w formacji, a w przeciwnika można poza formacją
<<

Tyrael Timura

Posty: 27

Dołączył(a): sobota, 17 listopada 2018, 22:01

Lokalizacja: Rebelia Łomianki

Frakcja: Cryx

Post sobota, 8 grudnia 2018, 11:10

Re: Target unit within command range...

Dziękuję za pomoc

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości