FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Anatomy of a turn

Moderator: Sędziowie

<<

galahar

Avatar użytkownika

Posty: 454

Dołączył(a): wtorek, 19 lutego 2013, 00:43

Frakcja: Skorne

Post wtorek, 27 sierpnia 2013, 20:32

Re: Anatomy of a turn

Nie możesz podejść i walnąć z paszczy, poświęcasz movement jeśli masz już co w melee i to bijesz od razu ogonem. (Patrz 3 post Szugiego w tym temacie, spełniasz od razu 1 lub 2 warunek)
<<

Szugi

Avatar użytkownika

Sędzia

Posty: 347

Dołączył(a): piątek, 17 maja 2013, 10:02

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Protectorate of Menoth

Post sobota, 31 sierpnia 2013, 22:39

Re: Anatomy of a turn

Galahar ma oczywiście racyję. Jeśli masz kogoś "na reachu" [czyli w 2" od modelu] to bijesz w niego, nawet jak masz silniejszą broń bez reach'a. To po prostu wynika z tego, że już masz [jak powiedział Galahar] model w zasięgu i spełniasz wcześniejsze warunki - przynajmniej według mnie.
Obrazek Obrazek
<<

Skrzyp

Avatar użytkownika

Posty: 293

Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 20:17

Lokalizacja: Poznań

Frakcja: Retribution of Scyrah

Post poniedziałek, 2 września 2013, 10:22

Re: Anatomy of a turn

Pytanko apropos upkeepów działających w Control phase, a dokładniej chodzi mi o Mirage, który pozwala na placement o 2", najpierw jest upkeep czy efekt czaru?
<<

yaro

Avatar użytkownika

Posty: 7589

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 11:25

Lokalizacja: Krakow

Frakcja: Skorne

Post poniedziałek, 2 września 2013, 10:29

Re: Anatomy of a turn

najpierw upkeep.
Herudaio napisał(a):Nobody expects the Iosian inquisition!

0-6(1) > 10-7(3) ?
Poprzednia strona

Powrót do Pytania o zasady

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron