FAQ  •  Zarejestruj  •  Zaloguj

Szablon do cyfr?

<<

Piotr

Avatar użytkownika

Posty: 204

Dołączył(a): czwartek, 14 maja 2015, 20:48

Lokalizacja: Zielona Góra

Frakcja: -

Post środa, 8 lipca 2020, 07:30

Szablon do cyfr?

Cześć, zastanawiam się czy nie ma gdzieś takiego szablonu gotowego do kupienia, przez którego można by aerogeafem psikać cyfry i ewentualnie litery, może w takim albo podobnym stylu ?

Obrazek
<<

Seoz

Avatar użytkownika

Posty: 96

Dołączył(a): sobota, 8 czerwca 2019, 18:47

Lokalizacja: Warszawa

Frakcja: Khador

Post środa, 8 lipca 2020, 09:42

Re: Szablon do cyfr?

Jest coś takiego od vallejo (i pewnie wielu innych firm). Vallejo stamp font.
Jeśli chcesz kupić w polsce poszukaj jako Szablon/Maski w google, znajdziesz tego typu rzeczy:
https://modeledo.pl/maski-do-malowania- ... 205-u-star (to dziwne bo metalowe :D )

Trzeba poszukać czegoś odpowiedniego do skali po prostu :)
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 459

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post środa, 8 lipca 2020, 11:30

Re: Szablon do cyfr?

Podpinam się, też bym coś takiego nabył :D. W najgorszym przypadku trzeba samemu w jakiejś grubej folli wyciąć.
Obrazek
<<

Karpiu

Avatar użytkownika

Posty: 1888

Dołączył(a): poniedziałek, 11 maja 2015, 15:46

Frakcja: Khador

Post środa, 8 lipca 2020, 11:41

Re: Szablon do cyfr?

Tantal napisał(a):Podpinam się, też bym coś takiego nabył :D. W najgorszym przypadku trzeba samemu w jakiejś grubej folli wyciąć.

Tasma malarska moze lepiej ? rysujesz ksztalt i wycinasz nozykiem a potem przenosisz na model ? Just say'n
<<

Tantal

Avatar użytkownika

Posty: 459

Dołączył(a): piątek, 15 lipca 2016, 23:26

Lokalizacja: Gliwice

Frakcja: Khador

Post środa, 8 lipca 2020, 23:27

Re: Szablon do cyfr?

Pewnie, tylko, że taśma to jednorazowa sprawa a ja wolałbym mieć szablon.
Obrazek
<<

MuK

Avatar użytkownika

Posty: 306

Dołączył(a): czwartek, 21 lutego 2013, 15:18

Frakcja: Trollbloods

Post czwartek, 9 lipca 2020, 16:27

Re: Szablon do cyfr?

<<

Ice-T

Avatar użytkownika

Posty: 4567

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 10:10

Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post czwartek, 9 lipca 2020, 16:54

Re: Szablon do cyfr?

Bolter ma takie z wrocłąwia chyba 18pln sztuka rózne szablony
<<

kashper

Avatar użytkownika

Posty: 646

Dołączył(a): wtorek, 1 kwietnia 2014, 12:52

Lokalizacja: Gdańsk

Frakcja: Retribution of Scyrah

Post wtorek, 28 lipca 2020, 07:26

Re: Szablon do cyfr?

Obrazek
<<

azrael88

Avatar użytkownika

Posty: 46

Dołączył(a): czwartek, 4 maja 2017, 14:26

Frakcja: Cygnar

Post środa, 29 lipca 2020, 11:49

Re: Szablon do cyfr?

kashper napisał(a):Polecam http://www.modelmania.com.pl/product_in ... _id=100055 albo http://www.modelmania.com.pl/product_in ... _id=100041 - mam od nich hexy i bardzo fajnie wychodzą.


Z czego jest taki szablon? Jak z jego elastycznością?
Obrazek

Obrazek
<<

kashper

Avatar użytkownika

Posty: 646

Dołączył(a): wtorek, 1 kwietnia 2014, 12:52

Lokalizacja: Gdańsk

Frakcja: Retribution of Scyrah

Post środa, 29 lipca 2020, 12:01

Re: Szablon do cyfr?

W dotyku takie dość gumowate, nie próbowałem rozciągać, ale jak chodzi o dopasowanie do wypukłej powierzchni to bez problemu. Inna sprawa że jest z brzegu ok 1cm obwódka bez wzoru, dla wzmocnienia, jak próbowałem domalować hexy do narożnika, to nie było łatwo.
Obrazek
Obrazek
<<

azrael88

Avatar użytkownika

Posty: 46

Dołączył(a): czwartek, 4 maja 2017, 14:26

Frakcja: Cygnar

Post sobota, 1 sierpnia 2020, 16:11

Re: Szablon do cyfr?

kashper napisał(a):W dotyku takie dość gumowate, nie próbowałem rozciągać, ale jak chodzi o dopasowanie do wypukłej powierzchni to bez problemu. Inna sprawa że jest z brzegu ok 1cm obwódka bez wzoru, dla wzmocnienia, jak próbowałem domalować hexy do narożnika, to nie było łatwo.
Obrazek


A byłbyś łaskaw napisać którą wersję posiadasz i jaka jest wielkosc cyfr, tych najmniejszych i największych?
Z góry dziękuję
Obrazek

Obrazek
<<

kashper

Avatar użytkownika

Posty: 646

Dołączył(a): wtorek, 1 kwietnia 2014, 12:52

Lokalizacja: Gdańsk

Frakcja: Retribution of Scyrah

Post poniedziałek, 3 sierpnia 2020, 09:07

Re: Szablon do cyfr?

Niestety posiadam tylko hexy, ale jeśli modelmania ma na stanie te z cyframi, mogę podjechać i zmierzyć :P.
Obrazek
<<

PeterO

Posty: 1020

Dołączył(a): poniedziałek, 18 lutego 2013, 14:39

Lokalizacja: Bydgoszcz/Poznań/Warszawa

Frakcja: Cygnar

Post poniedziałek, 3 sierpnia 2020, 16:31

Re: Szablon do cyfr?

W strefie w Wawie maja tez cos takiego:
https://www.strefamtg.pl/2681-szablony?p=3

Mam hexowy i jest na tyle gietki, ze mozna go dopasowac do modelu, latwiej na bardziej plaskich powierzchniach oczywiscie ;)
Żbik napisał(a): Lepiej się przypierdolić i przeprosić, niż się nie przypierdolić i potem żałować.

Powrót do Tutoriale i poradniki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość